RYMANÓW / PODKARPACIE. Hotel Restauracja Jaś Wędrowniczek zaprasza na BRUNCH WIELKANOCNY. W programiewielkanocne potrawy z różnych stron świata, muzyka ludowa, mini kiermasz wielkanocny.
10 kwietnia 2022 r. (niedziela) od godz. 13:00 do 17:00
Wstęp: 99 zł /dorośli… i jesz ile chcesz… 60 zł / dzieci do 7 lat
Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc i wykupienie biletów do 7 dni od rezerwacji.
Święcone sporo pochłaniało czasu, niemało panie miały ambarasu z tem by się babki dobrze im udały, w miarę podrosły, zakalca nie miały. By były drożdże w pore dostarczone, mięsiwa kruche i nie przypalone. Jak wyjdą torty, mazurki, babuchy, pierogi, sery, jajka i szpekkuchy. [A.Habdanik]
PRZYSTAWKA (dla każdego na stole):
Pasztet w cieście na musie chrzanowym
ZUPY:
Solianka- zupa ukraińska
Grecki rosół jagnięcy z pierożkami cappelletti
Tradycyjny żur Wielkanocny na zakwasie z białą kiełbasą
MIĘSIWA I RYBY:
Jagnie pieczone po nowozelandzku
Smażonka wielkanocna
Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
Królik duszony w cydrze z musztardą francuską
Kurczak po apenińsku z oliwkami
Kaczka z pędami bambusa po azjatycku
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Sandacz w galarecie z białego wina
Pasztet z wędzonego pstrąga
Pstrąg pieczony z cytryną
ROZMAITOŚCI:
Argentyńska tarta pascualina – tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
Jajka faszerowane z avocado, jajka faszerowane wędzoną rybą
Ser jajeczny – podkarpackie smaki
Jajka po szkocku podane na szpinaku
Jajka w galarecie z kurczakiem i zielonym groszkiem
Ruloniki szynki z pastą w buraczanej galantynie
Pieczenie, wędliny i kiełbasy domowe z chrzanem
Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
Pasztety pieczone ( mix ) z żurawiną
Pasztet z fasoli i soczewicy
Sałatka jarzynowa – tradycyjna, sałatka porowa
Sałatka z tartej rzodkiewki, szczypiorku i szynki
Buraczki marynowane z chrzanem na cydrze
Chrupiące sałaty z nowalijkami w sosie vingrette
Ćwikła z chrzanem
Kapusta po góralsku
Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
Puree ziemniaczane z chrzanem i śmietanką
Ziemniaki pieczone w ziołach prowansalskich
Chlebek grecki tsoureki
SŁODKOŚCI:
Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki z cynamonem
Kulicz– rosyjska babka z dodatkiem bakalii i rumu.
Pascha Wielkanocna , Baby i Mazurki Wielkanocne
Sernik po wiedeńsku
Folar drożdżowy z Potrugalii
Mini deserki
Lemoniady smakowe –„ Powiew wiosny”
Woda w dzbankach na stołach w cenie menu.
Kawa, herbata, inne trunki na zamówienie z karty – dodatkowo płatne.