W scenerii świątecznych dekoracji i przy dźwiękach kolęd, zapraszamy na kulinarną ucztę, na świąteczne potrawy z różnych stron Świata. Wigilijny Brunch zaplanowano na 18 grudnia 2016 (niedziela) od godz. 13.00 do 17.00.
Wstęp: 65 zł/dorośli … i jesz ile chcesz … 35 zł/ dzieci do 7 lat.
POTRAWY NA WIGILIJNYM STOLE:
DANIA GORĄCE I PRZEKĄSKI:
* Estofado – zupa brazylijska z karkówką i kozim serem
* Soto Ayam – indonezyjska zupa z kurczakiem
* Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami
* Pierś z indyka w meksykańskim sosie orzechowym
* Fińska szynka Joulukinkku z musztardą i goździkami
* Sałatka ziemniaczana z burakami – przysmak z Estonii
* Niemiecka sałatka ziemniaczana z kiełbasą
* Gęś po staropolsku pieczona z jabłkami
* Bacalhau à Bras – dorsz z oliwkami, przysmak z Portugalii
* Filet z kurczaka w sosie estragonowym – przysmak francuski
* Śledzik po wileńsku z grzybami
* Lwowska sałatka śledziowa z buraczkami
* Sandacz po parysku z porami duszonymi w winie
* Staropolski karp w galarecie
* Pierogi z kapustą i grzybami
* Pierogi ruskie oraz pierogi z mąki razowej
* Tradycyjne polskie gołąbki z sosem grzybowym
* Kapusta z grochem i pajdą chleba na zakwasie
* Kluski z makiem, miodem i bakaliami
WIGILIJNE SŁODKOŚCI:
* Angielskie ciasteczka Christmas mince pies
* Melktert – wigilijny deser z południowej Afryki
* Makowce i strudle z jabłkami, smakołyki polskiej kuchni
* Ciasteczka imbirowe z migdałami z Irlandii
NAPOJE W CENIE:
* Kompot z suszu z miodem i goździkami
ODDZIELNIE PŁATNE:
Zaloguj się aby dodać komentarz
| Logowanie
Komentarze niezarejestrowanych czytelników: